2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Hamarosan két új határátkelő nyílik a szerb-magyar határszakaszon

Forrás: VajdaságMA, 2017. november 4.

A Szerbia és Magyarország közötti fennálló kiváló kapcsolatok egyik konkrét megnyilvánulási formája az a bejelentés, miszerint a jövő év folyamán két új határátkelő nyílik, egy meglévőt pedig kibővítenek.

A horgosi és kelebiai átkelő tehermentesítése és a sokszor többórás várakozások megszüntetése érdekében hamarosan az Európai Unió támogatásával kibővítik a Bajmok-Bácsalmás határátkelőt. Az EU alapokból erre 1,8 millió eurót különítettek el, míg Szerbia 300 ezer euróval járul hozzá a projektumhoz.

“Ez lesz a legrövidebb út Bécsig. A határátkelő az eddigi 7-19 órai nyitvatartás helyett 24 órán át üzemel majd, ami jelentősen meggyorsítja majad a határon való átjutást, legalábbis ami a személy- és autóbuszforgalmat illeti”, nyilatkozta a Vajdasági RTV-nek Miroljub Stojković, a szabadkai vámhivatal munkatársa.

A szerb-magyar gazdasági bizottság nemrégi szabadkai ülésén ugyanakkor két új határátkelő megnyitását is bejelentették. A következő évben átkelő nyílik a Zombor közeli Rastina településnél, továbbá a szerb-magyar-román hármashatárnál lévő Rábénál. Az illetékesek a megnyitást 2018 első negyedére ígérték.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!