2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Ljajić: Támogatják a külföldi turistákat idevonzó utazási irodákat

Forrás: VajdaságMA, 2018. január 2.

Fotó: InformerRasim Ljajić kereskedelmi, turisztikai és telekommunikációs miniszter kijelentette, hogy 2018-ban a hazai turizmus fellendítésére 80.000 utalványt osztanak ki, amelyre 400 millió dinárt fordítanak. A miniszter elmondta továbbá, hogy ismét ösztönzik azokat az utazási ügynökségeket Szerbiában, amelyek szervezetten hoznak az országba külföldi turistákat.

Ljajić a Beta hírügynökségnek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy 2017-ben mintegy 91.000 utalványt osztottak ki, és ha igény mutatkozik rá, akkor idén is készen állnak eszközöket biztosítani további utalványokra, a külföldi turistákat idevonzó utazási irodák támogatására pedig összesen 50 millió dinárt szántak.

„A hazai utazási irodáknak szeretnénk segíteni, illetve azoknak az ügynökségeknek, amelyek külföldi partnerekkel működnek együtt”, mondta Ljajić, aki hozzátette, hogy ez a támogatás 5-10 eurót jelent turistánként. Az intézkedés célja, hogy minél több külföldi turista látogasson Szerbiába, közölte az N1.

A miniszter arra emlékeztetett, hogy 2016-ban alkalmazták legutóbb ezt az intézkedést, akkor viszont az utazási irodák a bonyolult ügyintézésre hivatkozva nem használták ki ezeket az eszközöket. Ljajić közölte, hogy idén ezt a folyamatot jelentősen leegyszerűsítették, írja a Beta.

„Azt hiszem, hogy végre fel tudják majd használni ezeket az eszközöket, mert teljes leegyszerűsítettük az ügyintézést, és ez meglátszik majd az idelátogató külföldi turisták számán is”, tette hozzá Ljajić.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!