2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Szarajevói beszámoló

Szarajevó, 2009. szeptember 14. - 15.
Bosznia és Hercegovina Országházának kongresszusi és VIP terme.

A Dél – kelet európai országok, az Európai unió és Ázsia fejlett államai (Szaud Arábia, Kuvait, Egyesület Emirátusok, Katar és Malézia, továbbá Oroszország) kormány - képviselőinek, valamint üzletembereinek negyedik nemzetközi tanácskozása.

A főszervező, az UNIPOL TRADING LIMITED Co., a társszervező pedig, a FIPA – A Külföldi Beruházásokat és a Hazai értékeket Népszerűsítő Állami Ügynökség.

Meglátásunk szerint az önök jelenléte a sorrendben Negyedik nemzetközi találkozón, az esemény színvonalát növelné, különös tekintettel ara, hogy számos magyarországi üzletember és külföldi partnereik jelentették be részvételüket.

Ennek a kiemelkedő nemzetközi találkozónak a fővédnöke, az Oroszországi, Nagy Britanniai, Ukrajnai és Fehéroroszországi Gazdasági Társaságok Konzorciuma. Ez az üzleti közösség egy exkluzív városrészt (kisebb városi közösséget) épít, amelynek értéke 4,5 milliárd euró. Ehhez, természetesen építőipari vállalatokra is szükség van. A tervet a Konzorcium a Negyedik Szarajevói Találkozón részletiben bemutatja.

  • A másik nagy projektum, amelyet Bosznia és Hercegovina Kormánya tár a nyilvánosság elé, a Szarejevó – Mosztár közötti gázvezeték megépítésének terve.
  • A sorrendben harmadik projektum, amely ugyancsak nagy érdeklődésre tart számot, a Brcsko – banovityi új vasútvonal megépítése, amelynek kezdeményezője a Bosznia- Hercegovina Vasúti Közvállalata. Az említettek mellet, ugyan ez a gazdasági társaság – az ország területén – több vasútállomás felépítését vette terve. A projektum, a régió fejlesztését illetően, stratégiai jelentőséggel bír, agyagi fedezetét Spanyolország Kormánya biztosította.
  • A bemutatásra kerülő projektumok közül ki kell még emelni annak az üzleti, gazdasági, idegenforgalmi és szállodakokomplexumnak a tervét, amelyet a Belgrádtól 40 kilométerre levő vajdasági Petyinci településen építenek. A beruházó egy olasz cég, a befektetés értéke 400 millió euró. A tervek szerint ez az ipari – idegenforgalmi létesítmény 2009 – 2010 között legalább 5 ezer dolgozót foglalkoztat majd.
  • Az ötödik bemutatásra kerülő projektum, Bosznia és Hercegovina menekült és kitelepített polgárainak biztosít majd hazatérési lehetőséget. Erre a célra létrehozzák a Timbex Co. Gazdasági vállalatot, amely fafeldolgozással és értékesítéssel foglalkozik majd. Termelési programjába a következők tartoznak: I. Lombhullatú fafeldolgozás, II gyümölcsfa kitermelés, III puha fafajták kitermelése és feldolgozása, IV masszív falemez és raklap gyár megépítése és beüzemelése.

Ettől a magas jövedelmet biztosító projektumtól azt várjuk, hogy 200 fiatalembernek biztosítson munkát. A munkaerő megválogatásakor a nemzeti hovatartozás nem játszik szerepet. A beruházás értéke 20 millió euró.

A FIPA, a Külföldi Beruházásokat és a Hazai értékeket Népszerűsítő Bosznia - hercegovinai Állami Ügynökség, erre az alkalomra biztosította a beruházó országok: Szaud Arábia, Kuvajt, Egyesült Emirségek, Katar, Malézia és az Orosz Föderáció kormányképviselőinek és befektetőinek jelenlétét – mindannyian részt vesznek a megrendezendő kerekasztal megbeszélésen.

A főszervező az UNIPOL és a társzszervező a FIPA arra törekszik, hogy a találkozón részt vegyenek az Európai unió és a világ kiemelkedő gazdasági és befektetési szakemberei, valamint a Világgazdasági Kereskedelmi Központ képviselői is.

Mellékelve küldjük a Negyedik nemzetközi találkozó hivatalos közlönyének angol nyelvű munka – tervezetét, amely tartalmazza az eseménnyel kapcsolatos teljes információt, a hivatalos  meghívót és a jelentkezési lapot.

 

További információk:

Kemal Derdžić, szervezőbizottság elnöke

11000 Belgrád, Koste Glavnića 2.

Tel/fax: + 381 11 369 13 28, 361 01 24, 265 72 24

e-mail: kderdzic.unipol@nadlanu.comHozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!