2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Szijjártó: A szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak

Forrás: VajdaságMA, 2017. október 17.

Fotó: MTI, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (balról) és Goran Knežević szerb gazdasági miniszter, a testület társelnökei a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatón a szabadkai Hotel Galleria szállodábanMagyarországnak a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb diplomáciai és gazdasági kapcsolata, a gazdasági együttműködés is Belgráddal a legjelentősebb a nyugat-balkáni országok közül - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság keddi szabadkai ülését követően kedden.

A bizottság a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal kiépítéséről, új határátkelők megnyitásáról, a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok bővítéséről, valamint a szerb és a magyar gázvezetékek fejlesztéséről és összekapcsolásáról egyeztetett.

Szijjártó Péter, aki a vegyes bizottság magyar elnöke azt is kiemelte, a magyar kormány nagyra becsüli azt, ahogy a szerb kormány az országban élő magyar kisebbséggel bánik, és hangsúlyozta, hogy a vajdasági magyarság nem elválasztja, hanem összeköti a két országot.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!