2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Több mint száz vajdasági és magyarországi vállalkozó mutatkozott be Budapesten a szerb nagykövetségen

Forrás: Pannon RTV, Vajdasági RT, 2017. szeptember 15.

Több mint száz vajdasági és magyarországi vállalkozó mutatkozott be péntek délelőtt Budapesten a szerb nagykövetségen. Az esemény célja a magyar-szerb kapcsolatok építése és azoknak a vállalkozásoknak a bemutatása, amelyek szeretnének befektetni Magyarországon.

Az eseményen részt vett Igor Mirović a tartományi kormány elnöke is. Ma és holnap szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórumot tartanak a magyar fővárosban.

Az eseményt a magyarországi szerb nagykövetség, a Vajdasági Gazdasági Kamara és a magyarországi gazdasági kamara közösen szervezte. A rendezvény célja a kapcsolatépítés és a gazdasági együttműködés fejlesztése. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke elmondta, hogy az elmúlt években újra megszilárdult a bizalom a két ország között, ami fejleszti a két ország kapcsolatait.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „A mi ötletünk, hogy népszerűsítsük a szerbiai cégeket, különösen a vajdaságiakat, amelyek megjelenhetnek termékeikkel a magyar piacon. Természetesen a beszélgetések kétoldalúak.”

A korábbi évekhez viszonyítva megnőtt a magyar turisták száma Vajdaságban, akik nem csak egy napra látogatnak el a tartományba. Nataša Pavlović, a Vajdaság Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, a térség számos olyan hellyel rendelkezik, amely csábító lehet a turisták számára.

Nataša Pavlović, igazgató, Vajdaság Idegenforgalmi Szervezet: „A Vajdaságba látogató turisták száma 15,5 százalékkal nőtt a tavalyi adatokhoz képest. Ami azonban számunkra még fontosabb, hogy 40,3 százalékkal több vendégéjszakát jegyeztünk idén mint tavaly, ami azt jelenti, hogy a turisták Magyarországról nagyon szívesen jönnek és időznek Vajdaságban.”

Wolf László, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács elnöke a fórumon arról beszélt, hogy az elmúlt években jelentősen javult a szerb-magyar üzleti viszony és mindkét fél megtalálta az érdekeltségét a másik országban.

Wolf László, elnök, Magyar-Szerb Üzleti Tanács: „Körülbelül tíz éve követem a szerb-magyar üzleti kapcsolatokat és úgy látom, hogy soha nem voltak ilyen aktívak. Ez köszönhető részben a két ország gazdasági fejlődésének, amely jelentős volt, a kiváló politikai kapcsolatoknak, és hiszem azt, hogy talán ezek a kapcsolatok, a kamarák, az üzleti tanácskozások, ezek is hozzájárultak, hogy a két ország gazdasági kapcsolata javuljon, hiszen ráirányította a figyelmet a másik országra. Így talán több magyar üzletember ment Szerbiába, és több szerb üzletember járt Magyarországon.”

A gazdasági fórumon szombaton termékbemutatót is szerveznek, ahol a magyarországiak megismerkedhetnek a tartomány nevezetes termékeivel, ezzel is igyekeznek közelebb hozni Vajdaságot a résztvevőkhöz.

 

 


 

BUDAPEST - Szerbia biztonságos ország a befektetők számára – üzente Budapesten a magyarországi vállalkozóknak Igor Mirović tartományi kormányfő. A Vajdasági napok rendezvénysorozat keretében a budapesti szerb nagykövetségen pénteken szerb-magyar üzleti-turisztikai fórumot tartottak.

 

 

 

 

Megjegyzés: A program lebonyolításában Kamaránk aktívan részt vett, 2 tagunk (Kaszás Anikó Transcommers Kft. Szeged, Simon István SIMON Művek egyéni vállalkozás, Székesfehérvár) a nagyszámú érdeklődő részére prezentációt tartott.

 

 Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!