2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Befejezés előtt a tetőtér

A befejezés előtt álló tetőtéri teremEgy IPA-pályázat alapján 2009-ben kezdték el írni a pályázatot a kishegyesi helyi közösség tetőterének beépítésére, gazdasági, szolgáltatói jellegű funkció kialakítása érdekében.

Az ötlet a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a kishegyesi község együttműködése alapján született, a pályázatot 2010-ben adtuk át, és 2011-ben pozitív elbírálást kapott. Ez év novemberében meg is kezdődött a munka, és az idén november végéig valószínűleg sikerül is átadni.

A jóváhagyott keretösszeg 145 ezer euró, ebből a kishegyesi rész 65 ezer euró. A pályázat értelmében 85 százalékot az EU fizet, 15 százalék pedig az önrész. Tartalmi szempontból a magyar oldal egy internetes hírportált alakít ki a kis- és középvállalkozások kiszolgálására, s ha elkészül, ott minden magyar és szerb kis- és középvállalat regisztrálhatja magát, bemutathatja termékeit, kínálatát, tapasztalatot cserélhetnek, felvehetik a kapcsolatokat egymással, tájékozódhatnak a felhasználható üres kapacitásokról. Kishegyesi részről egy regionális oktatói részleg alakul a helyi közösség tetőterében, egy 200 négyzetméteres, hetven személy befogadására képes közösségi előadóterem számítógépes felszereléssel – hallottuk ifj. Juhász Bálinttól, a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnökétől, a projekt koordinátorától.

A beruházás kishegyesi része eddig egészen pontosan 28 240 eurót emésztet fel, de hátra van még a terem felszerelése, amely nem kis összegbe kerül.

Remélem, november végéig átadhatjuk rendeltetésének. A hatalomváltás miatt egy időre megállt a projekt, de tárgyalóasztalhoz ültünk, és megállapítottuk, hogy Kishegyes hosszú távú fejlesztése érdekében szükség van a folytatásra, és a község felvállalja a rá háruló kötelezettségeket. Ezeken kívül a helyi közösség is csatlakozott a beruházáshoz, és így sikerült megoldani a terem kivilágítását. Terveink szerint úgynevezett ECDL és EBCL tanfolyamokkal kezdünk. Az első a számítógépes alapismeretekről szól, a másik a gazdasági, gazdálkodási alapismereteket foglalja magába. Mindkettő európai viszonyok között is elismert képesítési forma – mondja az elnök, hozzáfűzve, hogy az L alakú épület másik szárnyának tetőtere is beépítésre vár, de egyelőre a hazai és külföldi pályázatoktól függ az, hogy milyen funkciót fog majd kapni.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!