2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Innovatív ötlet és jó alkalmazás

Forrás: Magyar Szó, 2013. február 12.

Forrás: Magyar SzóKishegyesen átadták rendeltetésének a helyi közösség tetőterének beépítése során létrejött kis- és középvállalkozási képzési központot.

Az EU által támogatott hasonló programok esetében mindig megfelelő testületek, egyesületek vagy intézmények pályáztak, vagyis hasonló jellegű és profilú intézmények, ebben az esetben pedig egy önkormányzat és egy gazdasági kamara. A jelek szerint azonban pontosan ez a fajta együttműködés ad hosszú távon fenntartható működést. Az önkormányzat ugyanis az emberekre, a megélhetésükre fókuszál, a kamara pedig a vállalkozások sikerére. Ezen a ponton találkoztak az érdekek és olyan jól fogalmazták meg az elképzeléseket, hogy azok elfogadhatók voltak az EU számára is.

A fentieket tegnap Berceli Péter, az INNOINFO-portál egyik szervezője mondta Kishegyesen az IPS pályázat keretében megtartott zárókonferencián, amelynek keretében átadták rendeltetésének a helyi közösség tetőterében beépített konferenciatermet, valamint az eddigi képzéseken résztvevők diplomáit.

A zárókonferencián elsőként ifj. Juhász Bálint, a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnöke, tartományi gazdasági titkárhelyettes a kishegyesi projekt koordinátora üdvözölte a megjelenteket és a vendégeket, a többi között Kern Imrét, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettesét, Juhász Attila, tartományi művelődési segédtitkárt, Celluska Frindik Erzsébetet, Kishegyes polgármesterét, Jójárt Miklóst, a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, valamint Török György kamarai alelnököt. A vállalkozásról szólva Jójárt Miklós elmondta, hogy ez a közös vállalkozás lehetőséget ad a további fejlesztésekre, és az egészben éppen talán az a legfontosabb, hogy tovább lehet fejleszteni, hogy az egyszerű kereskedésen túl létrejöhet a közös termelési program, a közös fellépés harmadik piacokon, vagy a közös cégalapítás. A Tartományi Nagyberuházási Alap nevében Kern Imre elmondta, hogy az alap kezdetektől fogva részt vett a tetőtér kiépítésében, mintegy 5 millió dinárt adott erre a célra, és jó célra fordította, mint ahogyan jó helyre került minden olyan pénz, amit a helybeliek javasoltak. A projekt összegezésében ifj. Juhász Bálint elmondta, hogy a projekt keretösszege 124,5 ezer euró. Ebből a kishegyesi részt 65,5 ezer euró illette meg. Maga az épület felújítása az említett összegnek a 28,2 százalékát emésztette fel, a többi a felszerelésre és a kurzusokra kellett.

Az átadás során Pásztor Krisztína az elvégzett ECDL és EBCL kurzusokat értékelte, kiemelvén, hogy azokat az EU minden tagországában elismerik és ez azt jelenti, hogy mindenütt tudják mi áll mögötte, vagyis az illetőnek előnyei lehetnek elhelyezkedéskor. Marija Vujaković, a BSC szabványok és tanúsítványok központjának vezetője elmondta, hogy központja és a kishegyesi képzési központ között együttműködés alakulhat ki, és ugyanezt hangsúlyozta Zoran Stanković, az újvidéki edukációs központ igazgatója is. Az ünnepség befejező részében átadták az okleveleket azoknak a hallgatóknak, akik október, november és december folyamán elvégezték és sikeresen vizsgáztak az ECDL és az EBCL tanfolyamokon.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!