2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Információs és képzőközpont nyílt Kishegyesen

Forrás: Pannon RTV, 2013. február 12.

Hivatalosan is átadták ma rendeltetésének az új információs és képzőközpontot Kishegyesen. Az IPA-projekt lezárásaként konferenciára ültek össze mindazok, akik segítették a beruházást. Az eredmények összegzése mellett az új Innoinfo gazdasági ügyfél-honlapot is bemutatták.

A Celluska Frindik Erzsébet, Kishegyes községi elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a zárókonferencia mind a községi vezetés, mind az önkormányzat számára fontos pillanat. Egy küzdelmes időszak lezárása és a biztató jövő kezdete. „Szeretném, ha emlékezetes maradna és szeretném, ha ezt a meglevő termet, felszerelt informatikai termet megfelelően kihasználnák.”

2001-ben merült fel elsőként az építkezés ötlete a helyi közösség tetőterének felújításával kapcsolatban. Azóta folytak a munkálatok a Tartományi Nagyberuházási Alap és Tartományi Gazdasági Titkárság segítségével, de önerőből is. Most egy határon átívelő együttműködési program keretein belül kapott új külsőt a 200 négyzetméternyi terület a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara partnerségével – mondta Juhász Bálint, a projekt koordinátora. „A tevékenységükből adódóan jött az ötlet, hogy itt alakítsunk ki egy információs és képzőközpontot. Ezt egészítsük ki egy határon átívelő internetes portállal.”

Jelenleg ECDL és EBCL képzések folynak a teremben. A technikai felszereltsége miatt más rendezvényeknek is otthont adhat. Csóré Róbert, a község korábbi elnöke elmondta: „Ezek a képzések, ezek a diplomák szükségesek az elhelyezkedéshez, és egy olyan szintű tudást adnak, aminek a magánéletben is hasznát tudjuk venni.”

65 ezer euró értékű beruházást valósítottak meg, melyből 28 ezer a felújítás költségeit fedte. A projekt keretében létrejött egy közösségi portál is vállalkozók részére. Valamint a Vállalkozás-fejlesztő Információs Központ is így valósult meg.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!