2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Kishegyes: Átadták az új információs- és képzőközpontot

Forrás: VajdaságMA, 2013. február 12.

Forrás: VajdaságMAEgy zárókonferencia megtartásával hivatalosan is átadták rendeltetésének az új információs-, és képzőközpontot Kishegyesen, melyet a helyi közösség épületének tetőterében alakítottak ki. A határon átnyúló együttműködés - IPA-projektum - a kishegyesi önkormányzat és a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara közös EU-s pályázatának eredménye. A jelenlévőket ifj. Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes üdvözölte, aki a kezdetektől fogva projekt koordinátorként vett részt a munkában. Elmondta, hogy az IPA pályázaton kívül a Tartományi Nagyberuházási Alap és Tartományi Gazdasági Titkárság és a kishegyesi helyi közösség is anyagilag támogatta a projektum megvalósítását. Így kapott új, modern és funkcionális külsőt a 200 négyzetméternyi terület. „A tevékenységünkből adódóan jött az ötlet, hogy itt alakítsunk ki egy információs és képzőközpontot. Ezt pedig kiegészítettük egy határon átívelő internetes portállal” – mondta a titkárhelyettes.

Dr. Celluska Frindik Erzsébet Kishegyes községi elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a záró konferencia az önkormányzat számára fontos esemény. Egy biztató jövő kezdetének nevezte a pillanatot, és elmondta, szeretné, ha a jövőben elsősorban a fiatalok használnák a közösségi termet, ahol különféle jövőbeni projektumok születhetnek majd. Az elmúlt két hónapban ECDL és EBCL képzések folytak már a teremben. A tanfolyam résztvevői ez alkalommal már az Európai Unió területén is elismert okleveleket vehették át. Műszaki felszereltsége miatt a tágas helyiség más rendezvényeknek is otthont adhat, már csak a fűtését kell megoldani. Juhász Bálint elmondta, a tervek szerint korszerű, környezetbarát, megújuló energiaforrásra épülő fűtési rendszert szeretnének kialakítani. A záró-konferencián jelen volt Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese, az alap ugyanis a tetőtér átalakítását 5 millió dinárral támogatja.

Az IPA pályázaton keresztül megvalósított teljes projektum értéke egyébként 65 ezer euró, ebből a tetőtérben megvalósított építkezési munkálatok mintegy 28 ezer eurót tettek ki. A projektum keretében létrejött egy közösségi portál is a szerb és magyar vállalkozók részére. A zárókonferencián az eddigi eredmények összegzése mellett ezt az új gazdasági ügyfél-honlapot is bemutatták. Az InnoInfo projekt keretében információs portált és egy vállalkozói információs központot hoztak létre magyar és szerb vállalatok számára. A portál és a központ célja, hogy segítse a határ-menti régiókban a vállalatok létrehozását, működését és együttműködését.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!