2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Május 14-én nyílik a mezőgazdasági vásár

Az idei partnerország Olaszország, Forrás: Magyar Szó, 2016. április 23.

A sajtótájékoztató résztvevői (Fotó: Ótos András)Az idén hatvan országból több száz kiállító érkezik a nyolcvanharmadik alkalommal rendezendő újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra, amely május 14-étől 20-áig tart.

A rendezvény pénteki bejelentő sajtótájékoztóján Nebojša Drakulić, a vásár kereskedelmi ügyvitelével megbízott igazgatóság vezetője elsősorban elégedettségének adott hangot a rendezvénnyel kapcsán.

– Ez eddigiek értelmében a korábbiaknál sokkal változatosabb lesz az idei kiállítás. Rengeteg szakkonferencia is várja az érdeklődőket, valamint nagyobb hangsúlyt fektetünk az idén a mezőgépekre is, amelyek a külső kiállítótér felét fogják elfoglalni. Az idén is gondoltunk azokra a látogatókra, akik vásárolni szeretnének, renget kedvezménnyel várják őket a kiállítók. Az idei partnerországunk Olaszország, viszont az idén is komoly szerepet tölt be a vásáron Magyarország és Ausztria, valamint több évnyi kihagyás után ismét bemutatkozik Spanyolország. Újdonságként elmondható, hogy a vásártér egész területén lesz internet, valamint egy külön erre a rendezvényre készített applikációt is használhatnak a látogatók, amely rendszeresen tájékoztatja őket a legfrissebb hírekről. Ebben az évben is lesz sorsolás, és minden látogató potenciális nyertes, a főnyeremény pedig egy Belarus 422-es traktor – nyilatkozta az igazgató.

Đorđe Mišković, a mezőgazdasági gépeket importáló és exportáló vállalatok egyesületének vezérigazgatója megjegyezte, csaknem 1500 különböző mezőgépet állítanak ki a vásáron, és több gyártót is bemutatnak az idén.

– Igaz, tavaly 25 százalékkal csökkent az eladott modellek száma, az elköltött pénz mennyisége is 22 százalékkal csökkent az előző évekhez képest, így mérsékelt optimizmussal tekintünk a jövőbe. Tudvalévő, hogy a mezőgazdaságban a gabonaárak diktálják a tempót, és azzal is tisztában vagyunk, hogy az ország helyzete sem mondható rózsásnak. Viszont bízni kell abban, hogy lassan, de biztosan ismét virágzásnak indul a termelés – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Dragoljub Švonja, az Agropanonka vezérigazgatója kifejtette, az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a Belarus traktorokra, lévén hogy a fehérorosz gyár hetvenéves jubileumát ünnepli.

– Az idén több modellt is bemutatunk, olyanokat is, amelyek ritkán kerülnek a szerbiai piacra. Elsősorban azért, mert drágább és erősebb traktorokról van szó, amelyek eddig nem igazán voltak népszerűek a gazdák körében. Persze a Mahindra modelleket is felvonultatjuk, továbbá öntözőrendszereket és más mezőgépeket is ki fogunk állítani. Különböző kedvezményekkel is előrukkolunk, modelltől és fizetési módszertől függően kedvező kamatokat kínálunk majd, hasonló futamidőkkel – nyilatkozta Švonja.

A belépőjegyek ára az idén is 500 dinár, viszont kedvezményesen, 200 dinárért válthatnak jegyet az egyetemisták, a nyugdíjasok és a hét évnél fiatalabb gyermekek. A 15 fős és ennél nagyobb csoportok 350 dinárért tekinthetik meg a rendezvényt. Vasárnap, a családi nap keretében, azok a családok, amelyek 16 évnél fiatalabb gyermeket nevelnek, ötszáz dinárért kollektív jegyet válthatnak.

Megjegyzés: Terveink szerint Kamaránk, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara - valószínű társszervezőként - május 19-én tart Magyar Szakmai Napot és Üzletember találkozót a Vásár kísérő rendezvényeként. Az előkészületeket elindítottuk a Partnerekkel, az egyeztetéseket a programot, valamint az előadókat érintően megkezdtük.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!