2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Topolya: Új helyszínen az Expo

Rekordszámú kiállítóra és rekordszámú látogatóra számítanak, Forrás: VajdasagMA, 2017. augusztus 5.

A mezőgép-kiállítókat minden évben nagy érdeklődés övezte, Fotó: Tóth PéterSzeptember 8 és 10 között kerül megrendezésre Topolyán az Expo 2017 Mezőgazdasági és Gazdasági Kiállítás és Vásár. A szervezők úgy döntöttek, hogy a vásárt megpróbálják egy kicsit „közelebb hozni” az emberekhez. Eddig a Mezőgazdasági Iskola adott otthont a rendezvénynek, de ez a helyszín nem volt mindenki számára könnyen megközelíthető.

Idén tizennegyedik alkalommal szerveznek topolyán mezőgazdasági és gazdasági kiállítást és vásárt. Az előző években a Mezőgazdasági Iskola sportcsarnoka és annak környéke adott otthont a rendezvénynek. Idén új helyszínen, a Piac Közvállalat csarnokában szervezik meg.

Slingár Irén, a Topolyai Termelők Egyesületének az elnöke a szervezők nevében elmondta, azért döntöttek úgy, hogy ezúttal a rendezvényt behozzák a városba, mert azt már hagyományosan szeptember második hétvégéjén tartják, amikor kirakodóvásárt is tartanak Topolyán és az odalátogatók számára szerették volna közelebb hozni. A helyiek és a környékbeli települések lakói is tömegesen látogatnak el a vasárnapi kirakodóvásárokra Topolyán. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy beviszik a rendezvényt a város szívébe. Az Expo 2017 Mezőgazdasági és Gazdasági Kiállítás és Vásár a szombati piacot sem fogja majd zavarni, mert abban a csarnokban rendezik, mely korábban bevásárlóközpont volt. Az érdeklődőknek nem kell parkoló hiánnyal számolni ugyanis a nyár folyamán felújították a piac parkolóját is. Csak a piaccsarnok és a kerítés között elhelyezkedő parkolókat nem használhatják ezeken a napokon a polgárok, mivel ott is kiállítók lesznek. A felújított parkoló részben azonban bőven van hely a járművek számára.

Szeptember 8-án, pénteken 17 órakor kerül majd sor az ünnepélyes megnyitóra. A rendezvényre a belépés ezúttal is mindhárom napon ingyenes lesz. Emellett szervezők tombolával is kedveskednek majd a látogatóknak. Slingár Irén azt is elmondta, hogy a szervezők idén is színvonalas kísérőrendezvényekkel, családi programokkal kedveskednek a vásárra látogatóknak. Újdonságként tavaly vezették be először az úgynevezett helyi termékek bemutatóját, ami akkor egy külön sátorban kapott helyet. Az idén is egy külön kis kiállítás lesz a vásár keretén belül. Vásár keretében megszervezik meg a helyi termékek kiállítását is. A Magyar Nemzeti Kereskedőház támogatásával különféle helyi jellegű kézműves termékek kerülnek majd bemutatására. A vajdasági gazdák számára jó piaci esélyekkel kecsegtető új lehetőséget jelent a védjegy megszerzése, melyre ezúttal is lehetőség nyílik majd. Az Expón, idén is jelen lesz a Ments András vezette Vajdasági Termeltetési Beszerzési Értékesítési Társaság (VaTeBeT). A kistermelők megszerezhetik portékájuk számára a helyi termék-védjegyek használati jogát.

A szervező azt is közölte, hogy a kezdetektől fogva az egyik legnépszerűbb kísérő rendezvénye volt az Expónak a pálinkaverseny. Ere is sor kerül majd idén is. A szakmai előadások is évről-évre nagyon látogatottak. Ezeket most szervezik, de már egészen biztos, hogy szombaton délelőtt és szombaton délután is lesznek színvonalas szakmai előadások. A gyerekekre is gondoltak a szervezők. A Művelődési Ház ezúttal is látványos szórakoztató programokkal kedveskedik majd a legkisebbeknek.

Slingár Irén szerint a rendezvény támogatói közül mindenképpen az önkormányzatot kell első helyen kiemelni, hiszen a nehéz években is határozottan kiállt a rendezvény megszervezése mellett. A Helyi Közösség is különféle módon járul hozzá a rendezvény sikeréhez, például a közmunkaprogramban foglalkoztatott személyek közreműködésével. A tartományi mezőgazdasági titkárság is a támogatók között van. Az anyaországi támogatók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mellett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. is a partnerek között van és rajtuk keresztül számos magyarországi kiállító érkezésére számítanak. A Mezőgazdasági Minisztérium támogatásában is reménykednek, de a pályázat még nem került elbírálásra. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége pedig az egész Kárpát-medencére kiterjedő kapcsolatrendszerén keresztül az erdélyi és a felvidéki kiállítókat is Topolyára invitálja.

A rendezvény főszervezője a Topolyai Termelők Egyesülete. Társszervező: a Művelődési Ház, Topolya Község Vállalkozóinak Általános Egyesülete, a topolyai Gazdakör, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ) és a palicsi V-Land Kft. A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb tájékoztatás kapható személyesen Topolyán a Fő utca 12-es szám alatt munkanapokon 8-tól 14 óráig. Telefon: 024 712 403.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!