A közeli térségek összekapcsolása

Az eddigi legtömegesebb nemzetközi üzleti találkozót tartották a meggynapok keretében Bácsfeketehegyen

Magyarország Szerbia elkötelezett támogatója

A jószomszédi mellett jó gazdasági kapcsolatokra is szükség van – Mirko Cvetković Budapesten Bajnai Gordonnal tárgyalt.

Január 1-től megszűnhet a szerb állampolgárok vízumkötelezettsége

Január 1-től megszűnhet a vízumkötelezettség a szerb állampolgárok és az Európai Unió országai között - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök Mirko Cvetković szerb miniszterelnökkel közösen, a hétfői megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, jelenti az MTI gyorsjelentésében.

Szerbia hozzájárul a magyar kisebbség életének javításához A MAGYAR ÉS A SZERB KORMÁNYFŐ TALÁLKOZÓJÁNAK RÉSZLETEI

Bajnai Gordon szerint az egyik legfontosabb törekvés, hogy a két ország között meglévő, az unió által is támogatott, határon átnyúló fejlesztési programot Szerbiában is fel tudják gyorsítani. A magyar kormányfő szerint ezt segíti, hogy az unió megnövelte az előlegfinanszírozást, e lépéssel pedig a válság közepén is elindítható lesz a program.

Nyitottan állunk hozzá a kettős állampolgársághoz - mondja lapunknak belgrádi irodájában Mirko Cvetkovics szerb kormányfő

A szerb kormányfő szerint országa jó úton jár az európai integráció megvalósítása érdekében, többet nem is tehetnének Mladics elfogásáért, és Koszovó kapcsán hamarosan újra tárgyalások kezdődhetnek. Mirko Cvetkovics mai budapesti megbeszélései előtt a Szerbiát sújtó gazdasági válságról is beszélt belgrádi dolgozószobájában a Népszabadság munkatársának.

A vajdasági magyarokról is tárgyal Bajnai szerb kollégájával

Elsősorban a határok jobb átjárhatóságáról, a vízumliberalizációról, a határokon átnyúló fejlesztésekről, és energetikai kérdésekről tárgyal egymással Bajnai Gordon magyar és Mirko Cvetkovic szerb miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Jobb átjárhatóságot a magyar-szerb határon – HÉTFŐN BUDAPESTEN TÁRGYAL CVETKOVIĆ KORMÁNYFŐ

Elsősorban a határok jobb átjárhatóságáról, a vízumliberalizációról, a határokon átnyúló fejlesztésről, és energetikai kérdésekről tárgyal egymással Bajnai Gordon magyar és Mirko Cvetković szerb miniszterelnök hétfőn Budapesten.

Bajnai: stratégiai kérdés Szerbia integrációja

Magyarország számára stratégiai kérdés, hogy a szomszédos országok - köztük Szerbia - milyen ütemben tud integrálódni az Európai Unióhoz - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a magyar-szerb üzleti fórumon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában.