2018. március 18. vasárnap
Boldog névnapot Sándor, Ede!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Félszáz magyar vállalkozó Nagykikindán

A vállalkozói találkozó részvevőinek egy csoportja: Sebők Tibor, a Nagykikindai Regionális Kereskedelmi Kamara elnöke, Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő és Korsós Tamás szabadkai főkonzulTegnap délelőtt Nagykikindán a Munkásotthonban Szerbia és Magyarország gazdasági kamaráinak együttműködése keretében mintegy félszáz magyarországi kis- és középvállalkozás mutatta be termék- és szolgáltatáskínálatát. Az együttműködés nem új keletű, hiszen a két ország kamarái már több ehhez hasonló rendezvényt szerveztek a vállalkozók számára. Legutóbb október 10-én és 11-én Szegeden kaptak bemutatkozási lehetőséget a szerbiai vállalkozások.

Az egynapos nagykikindai üzleti konferencián mintegy száz szerbiai vállalat, illetve vállalkozás képviselője vett részt, akik kifejezték szándékukat és elvárásaikat, hogy szorosabbra fűzik kapcsolataikat a magyarországi vállalkozókkal. A két szomszédos ország vállalkozói remélik, hogy az együttműködés elmélyítésével nagyobb lehetőségük lesz termékeikkel és szolgáltatásaikkal betörni a másik fél piacára. A szerbiai kis- és középvállalkozásoknak a jelenlegi gazdasági körülmények között létfontosságú érdeke az Európai Unióban való jelenlét, amihez a magyar partnerek kiváló lehetőséget kínálnak.

Ötven magyarországi kis- és középvállalkozó mutatta be termékkínálatátA találkozót Savo Dobranić, Nagykikinda polgármestere nyitotta meg, a nagyszámú látogató és meghívott vendég között volt Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője is, továbbá Korsós Tamás, a szabadkai magyar főkonzulátus főkonzulja, Duško Karagić, Magyarország belgrádi nagykövetsége kereskedelmi irodájának vezetője és Duško Vučićević, a tartományi gazdasági kamara főtitkára.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!