Forrás: Magyar Szó, 2018. február 1.

Forrás: http://www.vojvodina.gov.rsAz Orosz Föderáció Orjoli területének (Orlovszkaja oblaszty) küldöttségét fogadta csütörtökön Újvidéken Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke.A küldöttséget, amely többnapos szerbiai látogatáson tartózkodik, Szergej Filatov, az Orjoli terület kormányfőhelyettese vezeti.
Újvidéki megbeszélésén a két politikus leszögezte, hogy Szerbia és az Orosz Föderáció rendkívül jó kapcsolatait arra kell kihasználni, hogy erősítsék a szerbiai és az orosz régiók közvetlen gazdasági együttműködését. Különösen a kereskedelmi, mezőgazdasági, fémipari, valamint információs-technológiai kapcsolatokat kellene szorosabbra fűzni. Van lehetőség az oktatási és a tudományos együttműködésre is az egyetemek és kutatóintézetek kapcsolatfelvétele révén.
A találkozón kitértek arra is, hogy az Orjoli területen egy logisztikai elosztóközpontot kellene építeni, amelyből Oroszország környező részét látnák el szerbiai termékekkel.
Milićević arra biztatta az oroszországi befektetőket, hogy jöjjenek Szerbiába és Vajdaságba, hiszen, mint hangsúlyozta, itt kedvező és stabil beruházási feltételek várják őket, s nagy az együttműködési készség is – közölte a tartományi kormány sajtóirodája.