Forrás: VajdaságMA, 2018. január 2.

Fotó: InformerRasim Ljaji? kereskedelmi, turisztikai és telekommunikációs miniszter kijelentette, hogy 2018-ban a hazai turizmus fellendítésére 80.000 utalványt osztanak ki, amelyre 400 millió dinárt fordítanak. A miniszter elmondta továbbá, hogy ismét ösztönzik azokat az utazási ügynökségeket Szerbiában, amelyek szervezetten hoznak az országba külföldi turistákat.

Ljaji? a Beta hírügynökségnek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy 2017-ben mintegy 91.000 utalványt osztottak ki, és ha igény mutatkozik rá, akkor idén is készen állnak eszközöket biztosítani további utalványokra, a külföldi turistákat idevonzó utazási irodák támogatására pedig összesen 50 millió dinárt szántak.

„A hazai utazási irodáknak szeretnénk segíteni, illetve azoknak az ügynökségeknek, amelyek külföldi partnerekkel m?ködnek együtt”, mondta Ljaji?, aki hozzátette, hogy ez a támogatás 5-10 eurót jelent turistánként. Az intézkedés célja, hogy minél több külföldi turista látogasson Szerbiába, közölte az N1.

A miniszter arra emlékeztetett, hogy 2016-ban alkalmazták legutóbb ezt az intézkedést, akkor viszont az utazási irodák a bonyolult ügyintézésre hivatkozva nem használták ki ezeket az eszközöket. Ljaji? közölte, hogy idén ezt a folyamatot jelent?sen leegyszer?sítették, írja a Beta.

„Azt hiszem, hogy végre fel tudják majd használni ezeket az eszközöket, mert teljes leegyszer?sítettük az ügyintézést, és ez meglátszik majd az idelátogató külföldi turisták számán is”, tette hozzá Ljaji?.