Az augusztus 27-étől szeptember 2-áig tartó 33. Nagybecskereki Sörnapok keretében Magyar Napot is tartanak. Forrás: Magyar Szó, 2018. augusztus 22.

Alkalom az együttműködés bővítésére (Fotó: Kecskés István)

Békéscsaba, Debrecen, Gyula, Mórahalom, Szarvas, Algyő mutatja be vendéglátó-ipari, kulturális és gazdasági kínálatát. A rendezvényt augusztus 29-én, szerdán tartják meg.
Ezen a napon lesz a Farkas Gyula halászléfőző emlékverseny is, amelyet a rendezvény névadója indított útjára, 35 évvel ezelőtt. Az Écska halgazdaságnak köszönhetően a város főterén kétezer adag ingyenes halászlé kerül majd kiosztásra – hallottuk a szerdai sajtótájékoztatón.
Čedomir Janjić polgármester elmondta, hogy ez a rendezvény is gazdagítja majd az idei Sörnapokat, amelyen minden eddigi rekordot szeretnének megdönteni.
– A vállalkozóinknak érdekes kihívás, hogy új piacra jussanak, hogy esetleg közös vállalkozások alapításáról beszéljenek. Mivel mindnyájan új piacok után kutatunk, úgy gondoljuk, hogy ez alkalommal ezt biztosítani tudjuk nekik. Ezenkívül közös erővel biztosan könnyebben meg tudnánk oldani a problémákat. Ez pedig a munkaerő, a kivitel kérdése, ugyanakkor különböző adminisztrációs kihívásokkal állunk szemben. Ilyen módon tudnánk nekik segíteni – mondta Kiss Izabella, a Nagybecskereki Vállalkozók Egyesületének igazgatója.