Forrás: Pannon RTV, 2018-11-25

A szerb államfő azon az ünnepi akadémián vett részt, amelyet Bácska, Bánát és Baranya Szerb Királysághoz való csatolásának évfordulójára szerveztek.

Nehezen, illetve soha nem tudjuk egyesíteni azokat a területeket, ahol szerbek élnek, de egyesíteni lehet az embereket, a kultúrát, a gazdaságot, hogy megőrizzük anyanyelvünket és nemzeti identitásunkat, ahogy a németek és a magyarok is képesek voltak erre, miután területeiket elvesztették – mondta Aleksandar Vučić az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban. A szerb elnök beszédében a szerb-magyar kapcsolatokról is szólt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Magyar testvéreink is, akiket az első világháború után nagy veszteség ért, ma erősek és kemények. Mindenki tiszteli őket, főként mi, szerbek. Különösen büszke vagyok a mai szerb-magyar barátságra, és hálás vagyok a szerbiai magyaroknak, a képviselőiknek, barátunknak, Pásztor Istvánnak. Ugyanakkor Orbán Viktornak is, hiszen a szerbek és a magyarok soha nem voltak még ilyen jó viszonyban a történelem során, mint ma. Nincsenek rejtett kívánságaink, azt szeretnénk, hogy a magyarok megmaradjanak, és itt maradjanak Szerbiában. Szeretnénk, hogy egyre többen legyenek, és ne kevesebben. Szeretnénk, ha Szerbiát saját hazájukként szeretnék, éppen úgy, ahogyan mi tiszteljük a magyar nép és Magyarország iránti szeretetüket.”