Forrás: Vajdaságma, 2018. november 14.

Igor Mirović tartományi kormányfő tárgyalt Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével, akivel arról beszélgettek, hogy a magyar vállalatok milyen mértékben érdekeltek a vajdasági infrastrukturális projektekben.

A találkozón úgy értékelték, hogy a szerb és a magyar kormány által idén aláírt gazdasági-műszaki együttműködésről szóló megállapodás jó alapot képez a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez, valamint az együttműködések konkretizálásához az infrastrukturális projektek terén.

Mirović elmondta, hogy a két ország közötti kapcsolat sosem volt még ilyen magas szinten, a tartományi kormány pedig nyitott a hazai és a külföldi beruházók előtt, akik készen állnak befektetni az új projektekbe.

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy lehetőség van az együttműködés fejlesztésére a vízgazdálkodás és a környezetvédelem területén, közölték a tartományi kormány honlapján.

Pintér bejelentette, hogy decemberben gazdasági tanácskozást szerveznek Újvidéken, ahol 50 magyarországi vállalat képviselője is jelen lesz, majd hozzátette, hogy ez nagyon jó lehetőség a vállalkozók együttműködésének fejlesztésére több területen is.