Budapesten 2019. 10. 21-22. között a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztérium szakmai támogatásával harmadik alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei gazdasági konferenciát és kiállítást,
Az eseményt ünnepélyesen Magyar Levente, magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes nyitotta meg, majd beszédet mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Nagy István agrárminiszter.
A megnyitó után az esemény kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott, amelyen a határon túli magyar területek vezetői számoltak be a gazdaságfejlesztési program megvalósulásáról.
A Kárpát Exporton mintegy 300 magyarországi és határon túli vállalkozás mutatkozik be a meghívott regionális és nemzetközi nagykereskedők és viszonteladók előtt. A mintegy 2000 látogatónak lehetősége nyílik a közvetlen kapcsolatfelvételre, üzleti tárgyalások lefolytatására az állami és szakmai szervezetekkel, és a regionális gazdasági élet szereplőivel.
A résztvevők ezen túlmenően naprakész információkhoz juthatnak többek között a Magyar Kormány által meghirdetett Gazdaságfejlesztési Programok eddigi eredményeiről és aktualitásairól, az elérhető pályázati és beruházási lehetőségekről, valamint a régióban tevékenykedő állami és szakmai szervezetek szolgáltatási portfóliójáról.
A Kárpát-medencei Gazdasági Konferencián és Kiállításon idén 88 vajdasági vállalkozó van jelen.