Forrás: Vajdaságma,  2018. OKTÓBER 3.

A Lidl Srbija vállalat október 11-én kezdi meg üzleti tevékenységét Szerbia 12 városában, összesen 16 üzlet megnyitásával. Az összes üzlet egyszerre, reggel 8 órakor nyílik, áll a Lidl közleményében.

Belgrád, Bor, Nagybecskerek, Kragujevac, Leskovac, Niš, Újvidék, Szendrő (Smederevo), Zombor, Szabadka, Užice és Szabács (Šabac) települések lakosainak lesz először alkalmuk, hogy vásárolhassanak a Lidl szerbiai üzleteiben.

A többi településen kiépített üzleteket novembertől kezdve folyamatosan nyitják meg, mivel a Lidl Srbija bejelentette a kiskereskedelmi üzletláncának terjeszkedését.

„Készen állunk a nyitásra és izgatottan várjuk, hogy jövő héten kiszolgáljuk vásárlóinkat. Hisszük, hogy ki fogjuk érdemelni bizalmukat a gondosan válogatott termékeinkkel, amelyek a legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek, valamint azokkal a saját márkás termékekkel, amelyek eddig nem voltak elérhetőek Szerbiában. Ezennel felkérjük a polgárokat, hogy október 11-étől látogassanak el a Lidlbe, és győződjenek meg az egyszerűbb, jobb és kedvezményesebb vásárlásról”, mondta Martina Petrović, a Lidl Srbija vállalat kommunikációs menedzsere.

A Lidl a szerbiai fogyasztókat 1.500 fajta gondosan válogatott termékkel várja, de az első korszerű üzletekben a Lidl saját márkás termékei mellett hazai áruval is találkozhatnak a vásárlók.

A Lidlben az élelmiszer-ipari termékek mellett a nem élelmiszer-ipari termékeket is akciósan kínálják, a kedvezmények pedig hetente változnak. Az üzletekben lesznek még háztartási kisgépek, textiláru, játékok, szerszámok, dísztárgyak és a kertészethez szükséges eszközök is.

A Lidl üzletek Szerbiában a szabványok szerint, egy újabb koncepció alapján épültek, amely korszerű dizájnt, nagyobb értékesítési területet, tágasabb parkolót, több természetes fényt, magasabb energiahatékonyságot és vonzó külsőt biztosít, mindezt összhangban a Lidl céljaival, ezek pedig, hogy jobb vásárlási élményt biztosítson a fogyasztóknak, hogy kellemes és biztonságos munkahelyet biztosítson az ott dolgozóknak, és felelősségteljesen viszonyuljon a környezethez.

A Lidl üzleteinek kiépítési folyamatába a szerbiai építőipari vállalatokat is bekapcsolta, összesen mintegy 200 tervező, felügyelő és kivitelező céget.

Az első vásárlókat több mint ezer elárusító várja majd, akik több hónapos képzésen estek át. A nyitás pillanatában a Lidl üzleteiben több mint 1.500 foglalkoztatott dolgozik majd.