Forrás: delmagyar.hu, 2018.09.05.

Mórahalom, Erzsébet fürdő szaunavilága.
Fotó: Frank Yvette

Kihirdették Az Év Fürdője szavazás győzteseit: a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nyerte el a megtisztelő címet. A Csongrád megyeiek két további fürdőjükre is büszkék lehetnek.

Negyedik alkalommal hirdette meg idén nyáron a termalfurdo.hu a nagy népszerűségnek örvendő Az Év Fürdője közönségszavazást három – Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője és A Helyiek Kedvenc Fürdője – kategóriában. Június 1. és augusztus 31. között csaknem kétszáz fürdő versenyzett. Rekordszámú, mintegy 170 ezer szavazó voksolt, a vetélkedőben összesen 176 ezer szavazat érkezett. Szeptember 5-én kihirdették az eredményt, Az Év Fürdőjének idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt választotta a nagyérdemű. A megyei fürdő két évvel ezelőtt már győzedelmeskedett, akkor Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában húzta be az első helyet.

A fürdő népszerűségét leginkább családbarát jellegének, valamint a folyamatos, környezettudatos és vendégbarát fejlesztéseinek köszönheti. Tavaly év végére a fürdő új épületszárnnyal gazdagodott. A mórahalmi fürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában 14 kabin várja a vendégeket. Nyáron 15 ezer négyzetméteres parkosított zöld felületén igazi mediterrán hangulat uralkodik. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint 3000 négyzetméteres fedett élményfürdő is, míg a gyógyfürdőben számos gyógyászati szolgáltatás érhető el.

Ahogyan arról korábban már többször írtunk lapunkban, idén tíz Csongrád megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bravúrja mellett további két fürdő is a legjobb tízben végzett. A makói Hagymatikum hatodik lett Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában, míg az algyői Borbála Fürdő A Helyiek Kedvenc Fürdője csoportban a hetedik helyen végzett.

Két aktualitása is van a Hírnek:

Az egyik, hogy Mórahalom Önkormányzata, amely a fürdő tulajdonosa, Kamaránknak tagja (ezúton is gratulálunk a szép sikerhez),

A másik az, hogy a fürdő, a határon átnyúló turizmus tekintetében, az Észak-Vajdaságiak kedvenc kirándulási célpontja, az év minden időszakában.